Di Montezemolo kan niets met kritiek op Ferrari

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo kan niets met de kritiek die de portefeuilleloze Italiaanse minister Roberto Calderoli op zijn bedrijf geleverd heeft na het missen van de wereldtitel in de Formule 1. Hij eiste het opstappen van Di Montezemolo die hieraan geen gehoor gaat geven.

Calderoli vond dat Ferrari Fernando Alonso in Abu Dhabi veel te vroeg had binnengehaald en wilde daarop dat er koppen rolden bij Ferrari. "Wanneer Calderoli in zijn leven ook maar één procent bereikt van wat Ferrari voor dit land heeft gedaan, dan zal ik me wel druk maken over een antwoord," zei Di Montezemolo.

Ook Vice-president Piero Ferrari vindt de kritiek van Calderoli niet terecht. "Ik ben geschokt over de uitspraken van sommige politici en een minister van de Italiaanse Republiek. In mijn leven is het nog nooit gebeurd dat politici zich met de goede of slechte momenten van ons in de sport bemoeiden, en dat moet wat mij betreft zo blijven. Als ik kijk naar wat Ferrari voor het imago van Italië heeft gedaan, kan ik alleen maar zeggen dat het veel meer is dan sommige politici hebben gedaan."