Dzsudzsák: "Ajax had me kunnen hebben"

Niels (DerMeister)

Balázs Dzsudzsák in het shirt van Ajax, het had drie jaar geleden zomaar gekund. De Hongaar stond naar eigen zeggen destijds in de belangstelling van de Amsterdammers, maar zij vonden de Hongaar toen niet goed genoeg.

De onthulling van Dzsudzsák komt voor Ajax op een pijnlijk moment, aangezien Ajax-trainer Martin Jol afgelopen week klaagde dat hij niet over goede buitenspelers beschikt. "Natuurlijk willen we iemand als Dzsudzsák. Maar zo’n speler kunnen we niet betalen", vertelde Jol afgelopen week.

Tegenover NuSport reageerde Dzsudzsák op deze uitspraak: “Leuk om dat van een trainer te horen, zeker als het de trainer van een van de grootste concurrenten is." Hij vervolgde: "Zal ik je eens wat vertellen: Ajax had me kunnen hebben. Ik maakte in augustus 2007 mijn debuut voor de Hongaarse ploeg. We speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië."

"Een scout van Ajax zat voor me op de tribune. Ik speelde de wedstrijd van mijn leven, alles lukte. De back van Italië, Massimo Oddo, was nergens. We wonnen het duel met 3-1. Een paar dagen later speelde ik met Debrecen in de Hongaarse competitie, weer was er iemand van Ajax. Het ging wat minder, ik was nog niet gewend aan twee zware wedstrijden in een week. Vlak daarna liet Ajax weten dat ze me nog niet goed genoeg vonden voor een overgang.”

De Hongaarse aanvaller zag op dat moment een overgang naar Ajax zeker zitten: "Natuurlijk. Ik speelde in de Hongaarse competitie, wilde hogerop. Gelukkig meldde PSV zich ruim een maand later, het was meteen rond."