Van den Boog: "Ik ontsla Jol niet"

Niels (DerMeister)

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, staat ook na de nederlaag van Ajax afgelopen weekend tegen AZ volledig achter trainer Martin Jol.

Van den Boog vertelde tegenover NuSport: "Ik ontsla Jol niet. Punt. Je mag me eraan houden dat hij, als het aan ons ligt, zijn contract tot 2012 uitdient." Ajax verloor afgelopen weekend met 2-0 van AZ en dit betekende de tweede nederlaag op rij.

Het verschil met koploper PSV is inmiddels gegroeid naar zes punten. Desondanks staat Van den Boog nog altijd achter Jol. Hij wil breken met de traditie dat trainers in Amsterdam moeten vertrekken na een reeks tegenvallende resultaten.

"We zijn heel tevreden over Jol, hij maakt onze spelers beter. Natuurlijk mag je niet thuis van ADO Den Haag verliezen, maar dat zie ik als een incident. Trainers ontslaan na een paar nederlagen - waar ook nog oorzaken voor zijn - daar geloof ik niet in”, aldus Van den Boog.

Volgend weekend kan Ajax weer inlopen op PSV. De Amsterdammers nemen het dan in de Amsterdam ArenA op tegen de ploeg uit Eindhoven.