Cabral tevreden na succesvolle invalbeurt

Niels (DerMeister)

Jerson Cabral bezorgde Feyenoord een punt met zijn gelijkmaker tegen sc Heerenveen (2-2). Cabral kwam als invaller binnen de lijnen.

"Het is lekker om als invaller een belangrijk doelpunt te maken. Ik zag geen afspeelmogelijkheden en schoot daarom op doel. De bal zat er aardig in", zegt Cabral op de clubsite van Feyenoord. De buitenspeler zocht na zijn doelpunt contact met zijn broer op de tribune. "Ik heb altijd gezegd dat mijn eerste doelpunt in de Eredivisie voor hem zou zijn. Mijn broer is alles voor me."

De gelijkmaker was een opsteker voor Feyenoord, dat na de 1-0 leek door te zetten richting een gemakkelijk zege. "Een verklaring daarvoor heb ik niet. We kregen kansen op 2-0, maar benutten die niet. We hadden ons spel in de eerste helft na de rust door moeten trekken. In plaats daarvan vielen we ver terug. Ongelofelijk dat Heerenveen gelijk maakte."

De jeugdinternational werd door Mario Been bij een 1-1 stand ingebracht. Na de 1-2 van Viktor Elm scoorde Cabral de verlossende gelijkmaker. "Druk om iets te forceren voelde ik niet. Ik wil gewoon lekker voetballen. Mijn best doen voor het elftal en het beste uit mezelf halen. Want ik wil leren, een betere voetballer worden", zei de buitenspeler.

Cabral was ondanks de goede eerste helft van Feyenoord tevreden met het gelijkspel. "Ik zeg het liever niet, maar als ik eerlijk ben hebben we vandaag niet twee punten laten liggen, maar er eentje gewonnen. Daarvoor hadden we in de tweede helft te veel moeite met Heerenveen", aldus de jonge Feyenoorder.