Been: "Snel weg uit onderste regionen"

Niels (DerMeister)

Feyenoord blijft door het gelijkspel tegen sc Heerenveen veertiende op de ranglijst. Mario Been hoopt dat de Rotterdammers snel opklimmen.

"We moeten heel snel weg uit die onderste regionen. We pakken in de thuiswedstrijden echter te weinig punten. We hadden zowel vorig week tegen Roda JC als nu tegen Heerenveen gehoopt op drie punten met de steun van ons publiek", zei Been op de persconferentie na de 1-1 in De Kuip.

"Een overwinning heeft er in beide duels ingezeten, maar we moeten helaas genoegen nemen met twee keer een gelijkspel", vervolgt Been, die Feyenoord tegen Heerenveen in de eerste helft de betere ploeg vond. "Maar met 1-0 bij de rust deden we onszelf tekort."

"In de tweede helft moesten we het initiatief aan Heerenveen laten. We hadden vooral moeite met hun spel vanaf de vleugels. Na 1-1 liepen we bijna alleen nog maar achteruit. We riepen het onheil over onszelf af. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 2-2. Het verschil tussen onze eerste en tweede helft was veel te groot", verklaarde de trainer van Feyenoord.