Vettel euforisch na behalen wereldtitel

Peterselieman

Sebastian Vettel mocht zich vandaag tot jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit kronen. De Duitser won met zijn Red Bull de race in Abu Dhabi en haalde hiermee nog Fernando Alonso en Mark Webber in het klassement in. Na afloop was hij dan ook erg emotioneel.

"Ik ben een beetje sprakeloos. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen. Dit is een hele bijzondere dag. Ik heb dit jaar maar één keer aan de leiding in het kampioenschap gestaan, maar gelukkig was dat vandaag, toen het er om ging," zei Vettel.

"Ik heb vandaag gewoon geprobeerd om me op mezelf te richten en wist eigenlijk niet precies wat er allemaal speelde. De auto was geweldig. Ik had in de eerste stint weliswaar wat last van bandenslijtage waardoor Lewis Hamilton vrij dichtbij kwam, maar in de tweede stint ging het een stuk beter."

"De laatste tien ronden van de race begon mijn engineer ineens op me in te praten en klonk hij heel nerveus. Toen begon het wel bij me te dagen dat we er goed voor stonden. Ik bleef me echter gewoon op het besturen van de auto richten en deed mijn best om niet naar de schermen langs de baan te kijken. Toen de vlag gevallen was, schreeuwde m'n engineer over de radio dat ik de titel gepakt had. Dat was echt geweldig," juichte de 23-jarige Vettel.

"Het is fysiek en mentaal een moeilijk en zwaar jaar geweest, maar we zijn binnen het team altijd in onszelf en in de auto blijven geloven, terwijl ik nooit aan mezelf getwijfeld heb," zei Vettel over het grillig verlopen seizoen. "De strijd was fel. Het lag erg dichtbij elkaar en alle titelkandidaten hebben hoogte- en dieptepunten meegemaakt en geweldige gevechten geleverd. Ik ben ontzettend trots dat wij de strijd in ons voordeel hebben weten te beslissen."

"Ik moet iedereen binnen het team dan ook van harte bedanken. Niet alleen mijn eigen monteurs, maar echt het hele team, waaronder de jongens op de fabriek en bij Red Bull in Oostenrijk. Daarnaast ben ik natuurlijk ook erg veel dank verschuldigd aan iedereen die mij in het begin van mijn loopbaan geholpen en gesteund heeft. De weg naar de titel is geweldig geweest, bedankt."