Arthur Houtman van Disney naar Vanguard

Inge (tombolafan)

Vanguard Entertainment, onlangs opgericht door voormalige werknemers van Guerrilla Games, heeft Arthur Houtman aangesteld als CEO. Houtman was voorheen werkzaam bij Disney Online en heeft ook bij Atari gewerkt.
 

Vanguard is afgelopen september opgericht door Martin de Ronde en Michiel Mol, die eerder Guerrilla Games oprichtten. Het eerste spel dat de studio ontwikkelt, Gatling Gears, zal uitkomen voor de PC, Xbox Live Arcade en het PlayStation Network, in samenwerking met EA Partners.

"De afgelopen jaren heb ik een online revolutie gezien die nog niet helemaal doorgedrongen is tot de wereld van de consoles," aldus Houtman, "en ik kan niet wachten om de ervaring die ik heb opgedaan bij Disney Online te benutten voor de ontwikkeling van producten voor de PSN en XBLA."

Michiel Mol voegt daar aan toe dat Vanguard zich als doel heeft gesteld om online gamen en gamen met consoles zo goed mogelijk samen te laten gaan. "Arthurs ervaring in deze beide afzetmarkten past helemaal bij onze strategie, en we zijn er van uit dat het een goede samenwerking gaat worden."

Gatling Gears is niet het enige project dat momenteel gaande is bij Vanguard, maar de andere projecten worden nog even geheim gehouden.

Gatling Gears