FIA-steward Pirro slaat terug naar critici

Peterselieman

Dit weekend staat Emanuele Pirro de FIA-stewards bij tijdens het Formule 1-weekend in Abu Dhabi. De Italiaan zou volgens de critici te nauwe banden hebben met Ferrari en hierdoor de schijn van belangenverstrengeling gewekt kan worden, omdat Ferrari-coureur Fernando Alonso het kampioenschap leidt.

De 48-jarige Pirro slaat in Auto Motor und Sport terug. "Zelfs de qua grootte derde krant van Italië zet haar vraagtekens bij het feit dat een Italiaan bij de race steward is, terwijl Ferrari om de titel strijdt. Voor mij is het een erg verantwoordelijke taak en hoewel ik een favoriet heb ben ik onpartijdig. En als er één Italiaan is die niets met Ferrari te maken heeft dan ben ik dat wel!"

Volgens de kritische media had Red Bull-adviseur Helmut Marko al grappen tegenover Pirro gemaakt over zijn relatie met Ferrari. "Misschien weten jullie het niet, maar in de DTM was Red Bull mijn sponsor!" Hij zei dat hij al aan het begin van het seizoen voor Abu Dhabi gevraagd was. "Ik dacht toen dat het een rustig baantje zou worden, omdat ik verwachtte dat het kampioenschap op dat moment al beslist zou zijn."