[Upd] KNVB zet Dijkse Boys per direct uit competitie

Olga Kroeders

Amateurclub Dijkse Boys heeft besloten uit de Topklasse te degraderen. De Helmondse vereniging verkeert na het afhaken van de hoofdsponsor in financiële problemen en had donderdag een ledenvergadering over het voortbestaan van de club. Daarbij waren vijf spelers aanwezig. De overige leden van de selectie stopten per direct bij de club.

Door die massale leegloop kan de Brabantse club, die eerder deze week in de beker nog met 9-1 werd verslagen door SC Genemuiden, geen representatief team meer op de been brengen. De club zal daarom zondag de wedstrijd tegen FC Lienden laten lopen. Een week later zal de club thuis niet spelen tegen Gemert.

Door die forfaits zal de KNVB een procedure starten om de club definitief uit de Topklasse te nemen. Aan het einde van het seizoen degradeert Dijkse Boys dan. De voetbalbond neemt dan een beslissing over de klasse waarin de club volgend seizoen uitkomt.

Update 10:30 uur:

De KNVB heeft Dijkse Boys per direct uit de Topklasse genomen. De voetbalbond besloot daar vrijdag toe nadat de Helmondse vereniging donderdag liet weten vrijwillig te willen degraderen.

Alle resultaten van Dijkse Boys komen te vervallen. Ook de winstpunten die de overige clubs tegen Dijkse Boys pakten, verdwijnen. Volgens de bond is de beslissing onherroepelijk. De beslissing zorgt in de stand voor enkele verschuivingen. FC Oss blijft wel koploper met 24 punten uit elf gespeelde wedstrijden.

Door het wegvallen van Dijkse Boys degraderen aan het eind van het seizoen alleen de nummers veertien en vijftien rechtstreeks naar de Hoofdklasse. De nummer dertien speelt met de drie periodekampioenen van de Hoofdklasse nacompetitie om een plaats in de Topklasse.