Weinig verrassingen in Spaanse beker

Niels (DerMeister)

Niet alleen in Nederland werd er bekervoetbal gespeeld. In Spanje stond de vierde ronde van de Copa del Rey op het programma. Hieronder de uitslagen.

Real Madrid stelde in eigen huis orde op zaken tegen Real Murcia, dat een niveau lager speelt. In Murcia eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel, maar in Madrid was dit na vier minuten niet meer het geval. Granero zette de Madrilenen, met Mourinho al snel op de tribune wegens commentaar op de leiding, op voorsprong en op slag voor rust breidde Higuaín de score uit. Een kwartier voor tijd zette Cristiano Ronaldo de stand op 3-0 en de wedstrijd was definitief gespeeld.

Real Madrid moest na tachtig minuten spelen echter met tien man verder, nadat Arbeloa zijn tweede gele kaart incasseerde. Pedro benutte de daaropvolgende strafschop voor Murcia. In de slotfase scoorden Benzema (strafschop) en Xabi Alonso nog en daardoor was de 5-1-overwinning een feit.

Ook FC Barcelona behaalde simpel de volgende ronde. Het nietige Cueta werd in eigen huis met 5-1 verslagen. De eerste wedstrijd werd ook al met 2-0 gewonnen door Barcelona. In Camp Nou stond de ploeg van trainer Joseba Guardiola binnen tien minuten al met 2-0 voor. Nolito en Gabriel Milito waren trefzeker voor de thuisploeg.

Na een klein half uur moest Cueta tot overmaat van ramp zelfs met tien man verder. Moreno kreeg de rode prent. Krkic miste echter de daaropvolgende strafschop. Met een man minder wist Cueta zelfs tegen te scoren. Guzman was tien minuten voor rust verantwoordelijk voor de 2-1. Na rust liep Barcelona echter uit naar 5-1 dankzij doelpunten van Pedro, Krkic en Messi en daardoor was de plaatsing voor de volgende ronde een feit.

Uitslagen vierde ronde Copa del Rey:

Thuis Uit Uitslag Uitslag vorige duel
Racing Santander Córdoba (2)* 3-1 0-2
Espanyol* Valladolid (2) 1-1 2-0
Real Madrid* Real Murcia (3) 5-1 0-0
Real Zaragoza Real Betis (2)* 1-2 1-0
Levante* Xerez (2) 1-2 3-2
Sevilla* Real Unión (3) 6-1 4-0
Villarreal* Polid. Ejido (3) 2-0 1-1
Atlético Madrid* Las Palmas (2) 1-1 5-0
Deportivo la Coruña* Osasuna 2-1 1-1
Almería* Real Sociedad 2-1 3-2
Athletic de Bilbao* Alcorcón (2) 2-0 1-0
FC Barcelona* Ceuta (3) 5-1 2-0
Getafe* Portugalete (4) 0-0 1-1
Sporting Gijón Real Mallorca* 2-2 1-3
Valencia* Logroñés (3) 4-1 3-0
Málaga* Hércules 3-2 0-0

* door naar achtste finales