Vroeg druk op de weg door weer

static

Het is donderdag al vroeg in de middag druk op de Nederlandse wegen. Vanwege de eerste herfststorm die over het land waait is de spits eerder op gang gekomen.

Automobilisten moeten de hele middag en avond rekening houden met extra drukte. Rond 16.00 uur stond er zo'n 190 kilometer file op de wegen. Dat is aanzienlijk meer dan een normale donderdagmiddag. Er hebben zich nog geen extreme situaties voorgedaan. Het verkeer past zich volgens een woordvoerder van de ANWB goed aan.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor afvallende bladeren, takken en wateroverlast en adviseert de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen. Ook vrijdag moeten automobilisten rekening houden met een drukke ochtendspits.

Op Schiphol zorgt het weer vooralsnog voor wat lichte vertragingen. Een woordvoerster van de luchthaven verwacht later in de avond meer problemen, maar er is nog geen duidelijk beeld of de vertragingstijd oploopt.

Treinreizigers moeten tussen Breukelen en Rhenen rekening houden met vertraging. Door het weer rijden op het traject minder treinen. De NS verwacht dat de treindienst om 19.00 uur weer normaal verloopt.