Steam doodt 'schijnbaar' de pc-markt

David (D-vide)

Het succesvolle Steam is blijkbaar niet voor iedereen een ster aan de donkere hemel. Voor sommige bedrijven is het winkel- en gamekanaal van de makers van de Half-Lifeserie een doorn in het oog. Volgens een rapport van MCV zijn twee grote namen in de digitale distributie richting een faillissement aan het gaan.

Naast klachten van digitale distribiteurs kijken twee grote Engelse retailers naar de mogelijkheid tot het stoppen van verkopen van games die integreren met Steam. "Publishers don't give a shit, they don't care what happens to the customer. Which is the crucial point, because Steam do. I've fought hard for my customer, and never before have I had to give my customers away. Steam is killing the PC market and it is no wonder digital retailers are failing," aldus een anonieme anti-Steam directeur.

"Steam is locking down the market."

Het grote verschil tussen bedrijven die digitaal games verkopen en Steam is dat laatstgenoemde het goed doet. Ondanks de overbelasting bij nieuwe releases (denk aan COD) is Steam vaak een steady platform.

Wat denken jullie? Moet Steam alleenheerser blijven, of moet er ook ruimte gecreëerd worden voor concurrentie?