Emanuelson: "Absolute topclub te hoog gegrepen"

Niels (DerMeister)

Urby Emanuelson kan gaan uitkijken naar een nieuwe club. De linkspoot van Ajax denkt dat de absolute top (nog) te hoog is gegrepen.

Na zeven seizoenen bij Ajax vertrekt Emanuelson, die zijn aflopende contract niet wenst te vertrekken. "Spanje lijkt me het mooist", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Maar mijn perspectieven om me verder te ontwikkelen als voetballer zullen de doorslag geven."

"Mijn verstand zei dat komende zomer een goed moment zou zijn om naar het buitenland te vertrekken", vervolgt Emanuelson. "Mijn gevoel hield me dicht bij Ajax, omdat ik alles aan deze club te danken heb. Met die afwegingen heb ik het ontzettend moeilijk gehad. Ik heb het gevoel dat ik Ajax pijn doe. Dat ik mijn vrienden in de steek laat. Dat is geen fijn gevoel, kan ik je vertellen."

"Maar ik moet eerlijk naar mezelf zijn. En dan constateer ik dat een absolute topclub voor mij nu te hoog gegrepen zou zijn", zegt Emanuelson, inmiddels 24 jaar. "Dus richt ik me op de categorie daaronder. Ik wil nu een tussenstap maken, zoals Rafael van der Vaart en Nigel de Jong dat deden toen ze naar HSV gingen. Daarna kan ik gaan kijken waar mijn plafond ligt."