Renault praat met meerdere coureurs

Peterselieman

Het Formule 1-team Renault is in gesprek met meerdere rijders om het tweede stoeltje voor volgend seizoen in te vullen. Momenteel wordt dit nog door Vitaly Petrov bezet, maar Nick Heidfeld, Adrian Sutil, Timo Glock en Mark Webber zijn volgens F1Today ook in gesprek om in 2011 naast Robert Kubica te mogen rijden.

"Drie Duitse coureurs; Heidfeld, Sutil en Glock zijn in gesprek voor volgend jaar met ons team. Zulke geruchten kun je als team goed verborgen houden voor de pers als je het slim aanpakt. Op de werkvloer horen de monteurs en engineers die verhalen echter snel. Heidfeld is al in gesprek sinds hij voor Pirelli testte, met Sutil en Glock zijn de contacten altijd wel gebleven nadat we vorig jaar al met beide in gesprek zijn geweest," aldus een anonieme bron binnen Renault F1.

"Mark Webber heeft zich toegevoegd aan dit rijtje. Het mag duidelijk zijn dat de spanning bij Red Bull Racing te snijden is de laatste weken door de strijd om het kampioenschap. Webber is een politiek nette coureur, die wil alles netjes houden tot het seizoen voorbij is. De kans dat hij weggaat bij Red Bull Racing en naar ons komt is vrij groot denk ik," ging de bron verder.

Renault viel dit jaar voor de dollars die Petrov meebracht, maar omdat de teamleiding resultaten wil zien en weer mee wil strijden om de zeges en het constructeurskampioenschap is teambaas Eric Boullier op zoek naar een ervaren rijder.

"We hebben teveel punten laten liggen. We moeten daarmee leren leven. Vitaly heeft weinig ervaring op een hoog autosport niveau. Hij moet meer leren dan andere rookies. We geven Vitaly een eerlijke kans tot het einde van het seizoen. We zijn vrij om te praten met welke coureur dan ook. Nick Heidfeld is voor 2011 een vrij man en hij wil graag voor ons rijden. Maar zo zijn er nog meer coureurs. Voor de definitieve beslissing zullen we de tijd nemen om zo de juiste keus te maken," zei hij tegen Auto Motor und Sport.