'Rijkaard in beeld bij Chili'

Peterselieman

De Chileense voetbalbond ziet volgens diverse Zuid-Amerikaanse media in Frank Rijkaard de ideale bondscoach. De Nederlander moet de vorige week opgestapte Marcelo Bielsa op gaan volgen.

"We willen een betere bondscoach aanstellen dan Bielsa. We zullen veel mensen verrassen, want we denken aan een grote naam," zei de president van de Chileense voetbalbond Jorge Segovia tegen de krant El Mercurio. Bielsa stapte op omdat de bond enkele van zijn bevoegdheden in wilde trekken. "De vorige bondscoach deed alles alleen. Zijn opvolger moet de spil worden van een team," ging de bondsvoorzitter verder.

Naast de onlangs bij Galatasaray ontslagen Rijkaard zouden ook de Brazilianen Luiz Felipe Scolari en Carlos Alberto Parreira en de Argentijn Carlos Bianchi kanshebbers zijn om Bielsa op te volgen. Van hen heeft alleen Scolari, als coach van Palmeiras, werk.

De bond van Chili kan het rustig aan doen met het aantrekken van een nieuwe coach, want de eerste belangrijke wedstrijden staan pas volgend jaar zomer met de Copa America op het programma.