[NFL] Cowboys verliezen, ontslaan coach

Matthias (Veritaz)

De Dallas Cowboys hebben Wade Phillips ontslagen als hun coach. De eigenaar van de Cowboys, Jerry Jones, maakte dit maandag bekend nadat zijn ploeg was vernederd in Green Bay tegen de Packers. De ploeg uit Dallas werd met 45-7 van het veld gespeeld. Dat betekende voor de 'Boys al de zevende nederlaag dit seizoen, en het einde van Phillips als hun coach.

Dallas moest het voor de tweede opeenvolgende week doen zonder vaste quarterback Tony Romo. De veteraan Jon Kitna kreeg de taak zijn team weer op de rails te krijgen, maar ook hij kreeg dit niet voor elkaar. De offense kreeg geen voet aan de grond en wist alleen vlak voor rust te scoren. De defensie deed het echter niet veel beter en liet Green Bay zijn gang gaan in eigen huis. De vernedering betekende het einde van Phillips en de kans voor assistent Jason Garrett, die van Jones de leiding kreeg over de ploeg.

Ook New England kwam niet ongeschonden uit het weekend. In en tegen Cleveland waren de Patriots niet opgewassen tegen de stugge Browns. Tom Brady kreeg zijn team niet aan het draaien en de defensie werd overklast door de rookie quarterback van de Browns, Colt McCoy, en running back Peyton Hillis. De uitslag was uiteindelijk 34-14. Voor de Browns was het de tweede verrassing van dit seizoen, nadat ze eerder de New Orleans Saints al versloegen.

De Buffalo Bills beleven ondertussen een verschrikkelijk seizoen. De vorige twee weken verloren de Bills in de verlenging en ook deze week viel de beslissing pas laat. Hoewel het team, dat deze week zijn fanbasis in Toronto probeerde te vermaken, in het vierde kwart nog op voorsprong kwam, waren het de Chicago Bears die uiteindelijk toch wonnen. Een late touchdown van Earl Bennett, de pass kwam van Jay Cutler, bleek de nekslag voor de Bills, die voor de achtste keer dit seizoen als verliezers van het veld stapten.

Hieronder vind je de overige wedstrijden.

Tampa Bay @ Atlanta 21 - 27

Miami @ Baltimore 10 - 26

New Orleans @ Carolina 34 - 3

New York Jets @ Detroit 23 - 20

San Diego @ Houston 29 - 23

Arizona @ Minnsota 24 - 27 (na verlenging)

New York Giants @ Seattle 41 - 7

Kansas City @ Oakland 20 - 23

Indianapolis @ Philadelphia 24 - 26

Pittsburgh @ Cincinnati 27 - 21