Alonso: "Het zal stressvol worden"

Peterselieman

Fernando Alonso heeft met nog de slotrace in Abu Dhabi te gaan de beste papieren om wereldkampioen in de Formule 1 te worden, maar de Spanjaard rekent zich nog niet rijk. Beide Red Bull-rijders Mark Webber en Sebastian Vettel maken evenals McLaren-coureur Lewis Hamilton ook nog kans op de titel.

"Ik heb genoeg aan een tweede plaats. Zolang ik als tweede eindig, maakt het verder niet uit wie er wint," zei Alonso die verwacht dat het zwaar zal gaan worden in Abu Dhabi. "Het zal een stressvol weekend worden, want alles is mogelijk in de Formule 1. Er is altijd een kans dat er gekke dingen gebeuren tijdens een race, zoals we ook in Brazilië weer gezien hebben met de safetycar. We moeten geconcentreerd blijven. Als je op het verkeerde moment de verkeerde beslissing maakt ben je gezien en lig je uit de titelstrijd."

"We beginnen komend weekend eigenlijk gewoon weer vanaf nul. Ik ben honderd procent zeker van mijn titelkansen, al moeten we natuurlijk nog maar zien wat ons in Abu Dhabi te wachten staat en hoe we daar voor de dag komen. Het is uiteraard ons doel om op zaterdag de pole te pakken en op zondag te winnen, maar als we daar niet snel genoeg voor zijn, kan een tweede plaats uitkomst bieden en moeten we ons daar op richten."