Arbiter Kuipers ergert zich aan media

Jeffrey

Scheidsrechter Björn Kuipers ergert zich mateloos aan de Nederlandse media. De arbiter geeft tegenover Voetbal International aan dat hij het idee heeft dat de media fouten van de scheidsrechters zoeken en dat dan enorm op te blazen.

"Ik vind het niet correct wat er op dit moment allemaal gebeurt", zegt Kuipers. "De eerste zeven, acht weken van het seizoen was er eigenlijk niets aan de hand. Maar de laatste tijd zijn de media echt aan het zoeken naar fouten. Vinden ze die, dan worden ze enorm opgeblazen. Een slappe tendens."

Kuipers vindt dat het goed gaat met de Nederlandse arbitrage, en dan met name met de jeugd. "Er staan allemaal jonge kerels op de internationale lijst en we hebben vier arbiters in de Europese top. Natuurlijk maken wij fouten, elke week weer, maar de huidige kritiek is buiten alle proporties."

Afgelopen weekend maakte Kuipers twee discutabele beslissingen tijdens FC Groningen - NAC Breda. Hij gaf de thuisploeg twee strafschoppen. "Die eerste was een honderd procentje, de tweede discutabel. Milano Koenders maakte zich erg breed en trok zijn linkerhand te laat terug. Daar kún je een strafschop voor geven."

"Maar ik loop heus niet weg voor mijn verantwoordelijkheid. Ik wil altijd commentaar geven, maar na de wedstrijd kreeg ik meteen een verslaggever op mijn dak die ook fouten van collega's erbij ging halen. Daar had ik dus geen zin in. Een typisch voorbeeld voor de houding van de media op dit moment."