C. Ronaldo wint rechtszaak van Daily Telegraph

Jeffrey

De Daily Telegraph moet een schadevergoeding wegens smaad betalen aan Real Madrid-speler Cristiano Ronaldo. Dat heeft de Londense rechtbank maandag bepaald. Volgens de rechter heeft de Britse krant de Portugees in z'n tijd bij Manchester United ernstig in diskrediet gebracht met een onjuist verhaal.

Het is niet duidelijk hoe hoog de schadevergoeding is. Volgens de advocaat gaat het om een aanzienlijk bedrag. De Daily Telegraph heeft bovendien excuses aangeboden.

In het bewuste artikel uit 2008 stond dat Ronaldo het herstel van zijn slepende enkelblessure in gevaar had gebracht. Hij zou zonder krukken hebben gedanst in een nachtclub in Hollywood. Maar volgens de rechter heeft Ronaldo te allen tijde zijn krukken bij zich gehad.

"Ik ben verheugd met dit resultaat", zegt de 25-jarige Ronaldo. "Professionaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik neem het herstel van een blessure heel serieus en zou nooit zonder mijn krukken hebben gedanst, zoals de Daily Telegraph beweerde."

Ronaldo speelde tussen 2003 en 2009 voor de club uit Manchester. Vorig jaar maakte hij voor 94 miljoen euro de overstap naar Real Madrid. Dat is nog steeds het hoogste bedrag dat ooit voor een voetballer is betaald.