Horner: "Geen teamorders bij Red Bull"

Peterselieman

Red Bull Racing zal volgens teambaas Christian Horner geen teamorders uit gaan vaardigen in de strijd om het coureurskampioenschap in de Formule 1. Zowel Sebastian Vettel als Mark Webber maken nog kans op de titel, maar de beste papieren zijn vooralsnog voor Ferrari-rijder Fernando Alonso.

De Spanjaard gaat met de race in Abu Dhabi te gaan met 246 punten aan de leiding in het kampioenschap, voor Webber die er 238 heeft en Vettel die op 231 staat. Mocht Vettel op Yas Marina winnen voor Webber, dan wordt Alonso met een derde plaats de nieuwe kampioen.

"Ik denk niet dat we moeilijke besluiten moeten nemen. Voor ons team rijden twee coureurs die we constant op eerlijke wijze hebben gesteund. En omdat beide coureurs nog steeds kampioen kunnen worden, zou het fout zijn hier in Brazilië de volgorde om te draaien," zei Horner.

"Niemand heeft een glazen bol of kan in de toekomst kijken, maar we steunen onze coureurs op een zo eerlijk mogelijke wijze. Als we in de situatie komen dat de ene coureur de andere voor titelwinst voorbij moet laten, vertrouw ik erop dat het gebeurt. Maar het moet wel van de coureurs zelf komen. Onze coureurs nemen het juiste besluit, dat durf ik met zekerheid te stellen. Als Alonso in Brazilië op kop had gelegen, had Sebastian daar ook naar gehandeld. Weet ik zeker."

Webber kan kampioen worden als hij negen punten meer haalt dan Alonso. Dit gebeurt als de Australiër de race wint en Alonso niet hoger dan plaats drie eindigt. Vettel heeft minder kans. Hij moet winnen en moet Alonso vijfde of lager eindigen.