Meeuwis niet tevreden in Mönchengladbach

Niels (DerMeister)

Marcel Meeuwis komt bijna niet aan spelen toe bij Borussia Mönchengladbach. Hij heeft een meningsverschil met coach Michael Frontzeck.

"Ik heb geen persoonlijke problemen met de trainer. We hebben alleen een zakelijk verschil van inzicht over de manier waarop Borussia het beste kan spelen", zegt de oud-speler van Roda JC in PZC. Fortzeck speelt het liefst met twee aanvallende middenvelders. "Maar met twee verdedigende middenvelders in de ploeg heb je veel meer zekerheid."

Wellicht is de beoogde tactiek van Meeuwis het proberen waard voor de trainer, want Mönchengladbach is hekkensluiter in de Bundesliga. Meeuwis wil daarmee echter geen lange neus maken richting Frontzeck. "Nee, ik ga geen domme uitspraken doen."

De dertigjarige Meeuwis ging vorig jaar zomer van Roda JC naar Duitsland. Eerder speelde hij voor VVV-Venlo en Willem II. De middenvelder heeft bij Borussia nog een contract voor de komende anderhalf jaar. In de winterstop wil hij misschien met de clubleiding gaan praten over zijn toekomst.