Bottelier: "Ik keur spreekkoren af, maar begrijp ze wel"

Sjors (Sj0rSz)

Willem II werd afgelopen weekend verder in de problemen gedrukt. De Tilburgse formatie verloor met 1-4 van VVV-Venlo, dat door deze zege meer afstand nam van de laatste plaats. De arbiter van dienst, Kevin Blom, eiste in deze wedstrijd een hoofdrol voor zich op.

Blom stuurde Arjen Swinkels in de eerste helft van het veld, nadat hij een vermeende handsbal had geconstateerd. Dit resulteerde uiteindelijk in spreekkoren aan het adres van de leidsman. Paul Bottelier, voorzitter van Willem II, reageerde vandaag op de officiële website van de Tilburgers.

"Ik heb de herhaling inmiddels, geloof ik, 10 keer gezien en als je daar een bewuste overtreding in ziet met deze gevolgen, heb je een aparte kijk op het voetbal. Aan de andere kant: scheidsrechter zijn is een moeilijk vak, je moet in een fractie van een seconde beslissen", liet Bottelier op de website weten.

"Maar het was dus erg fout in de ogen van iedereen uit Tilburg en dat je dan scheldt en fluit: helemaal te begrijpen. Wat niet kan: langdurig termen gebruiken over hem en zijn moeder, die echt kwetsend zijn. Als dat te lang doorgaat, ga je een grens over. Ik begrijp het wel, maar keur het af."

Bottelier was tijdens het duel overigens ook een mikpunt van de Tilburgse aanhang. "Dat ik uitgefloten werd, komt waarschijnlijk uit dezelfde frustraties voort, die ik dus heel goed begrijp, omdat ik dezelfde frustraties had en nog heb. Ik vat het niet persoonlijk op, ook al is het niet heel leuk. Ik ondervind heel veel steun. Dank daarvoor."