Italië wint Fed Cup finale

Niels (DerMeister)

De Italiaanse tennisters hebben opnieuw beslag weten te leggen op de Fed Cup. In de finale werden de dames van de Verenigde Staten verslagen en daardoor prolongeerden zij de titel.

Flavia Pennetta wist in San Diego de beslissende 1-3 te maken in de best-of-five-reeks. Zij wist in haar enkelspelduel de tiener Coco Vandeweghe met duidelijke cijfers te verslaan; 6-1 en 6-2.

De Amerikaanse Melanie Oudin had eerder op de dag de Amerikaanse ploeg nog wat hoop gegeven door haar partij tegen Francesca Schiavone, de nummer zeven van de wereld, knap in winst om te zetten; 6-3 en 6-1. Penetta stelde vervolgens echter orde op zaken en dit betekende voor de Italiaanse dames de derde Fed Cup-zege op rij.

De Amerikaanse dames moesten het doen zonder Serena en Venus Williams. Vorig jaar wonnen de Italiaanse vrouwen ook al in de finale van de Amerikaanse dames. Destijds werd het maar liefst 4-0.

De Italiaanse bondscoach Carroda Barazzutti regeerde na afloop van de finale: "Het geheim is dat mijn speelsters dit toernooi heel belangrijk vinden. Deze tennissters komen heel graag uit voor hun land, dat vinden ze belangrijk. Het is een soort liefdesverhouding."