Matchwinner Torres wil Liverpool verder helpen

Olga Kroeders

Fernando Torres hoopt dat hij Liverpool na zijn twee doelpunten tegen Chelsea (2-0) verder omhoog kan helpen op de ranglijst.

"We weten dat de start van het seizoen niet goed was", verklaarde Torres na de zege op Chelsea tegenover Skysports. "Liverpool stond na negen duels nog nooit in de degradatiezone, maar we gaan met de week beter spelen. We hadden tijd nodig om aan de nieuwe manager en de nieuwe spelers te wennen", vervolgt de Spanjaard.

"We moeten de komende tijd bewijzen dat we het niveau van tegen Chelsea kunnen vasthouden. Met dezelfde vastberadenheid moeten we onszelf omhoog knokken. De zege op Chelsea geeft ons niet alleen drie punten, maar vooral veel vertrouwen. We hebben een zware week gehad met drie wedstrijden in zeven dagen, maar dat voelen we nu niet meer."

"Het is zaak ons nu te richten op Wigan Athletic voor woensdagavond. We moeten de punten blijven pakken", aldus Torres, die eerder werd bekritiseerd door het uitblijven van doelpunten. "Kritiek hoort bij het leven. Alles wat je doet is binnen een minuut bekend over de hele wereld. Ik weet wat de verwachtingen zijn. Ik ben klaar om die waar te maken."