Blackpool wint en stijgt acht plekken

Niels (DerMeister)

Blackpool heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan door met 2-1 te winnen van West Bromwich Albion. Waar de gehele Premier League al tien wedstrijden had gespeeld, stonden Blackpool en WBA nog op negen.

De inhaalwedstrijd werd vanavond gewonnen door de thuisploeg. Na een klein kwartier spelen kwam Blackpool op 1-0 door een doelpunt van Charlie Adam. Hij schoot na twaalf minuten een strafschop tegen de touwen aan.

Veroorzaker van de strafschop was Pablo Ibanez, die met rood van het veld moest. West Bromwich Albion moest derhalve tachtig minuten met tien man spelen. Niet veel later werd het nog erger voor de bezoekers. Gonzalo Jara Reyes kreeg nog binnen het half uur rood van scheidsrechter Oliver. Met nog een uur op de klok moest WBA verder met negen man.

Desondanks hield WBA de marge op een. Na een uur werd het echter 2-0 door een doelpunt van Luke Varney. Met negen man wist West Bromwich overigens nog wel wat terug te doen. Vijf minuten voor tijd werd de aansluitingstreffer gemaakt door Youssuf Mulumbu. Maar verder dan dat kwam het niet. Door de overwinning klimt Blackpool liefst acht plaatsen op de ranglijst en staat zodoende in het linkerrijtje.