'Alonso kan verse motor gebruiken in Abu Dhabi'

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso lijkt het dit jaar in de titelstrijd in de Formule 1 te moeten stellen met weinig motoren, maar de situatie lijkt minder ernstig dan dat deze lijkt te zijn. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zal de Spanjaard tijdens de laatste race in Abu Dhabi een vrijwel verse motor gaan gebruiken.

Ferrari maakte al in Italië gebruik van de achtste motor van het seizoen, maar Alonso wist met zijn krachtbronnen toch een opmars te maken in het kampioenschap en zelfs de leiding over te nemen van Mark Webber. Brazilië moet de Spanjaard nog doorkomen met een motor met veel kilometers, maar in Abu Dhabi wacht hem een vrijwel verse motor.

Ferrari wisselde in Bahrein al na de kwalificatie uit voorzorg de eerste krachtbron omdat deze oververhit dreigde te raken. Daarna is deze motor alleen nog ingezet in drie vrije trainingen. In raceomstandigheden kon deze door de regels in de Formule 1 niet meer ingezet worden. Voor de race in Abu Dhabi mag ieder team uit alle acht krachtbronnen kiezen die het ter beschikking heeft.