Eis drie jaar cel voor fraude met kamerverhuur

Redactie

Een 33-jarige Utrechter heeft maandag in de Utrechtse rechtbank een celstraf van drie jaar tegen zich horen eisen. De man zou zich begin dit jaar schuldig hebben gemaakt aan kamerverhuurfraude. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Utrecht.

De Utrechtse politie ontving half januari ruim honderd aangiftes en meldingen van kamerverhuurfraude. Tientallen gedupeerden hadden een bedrag gestort voor de huur van kamers in panden aan de Zaagmolenkade en de Ferdinand Bolstraat. De panden stonden echter niet leeg om te worden verhuurd, maar om gerenoveerd te worden.

De gedupeerden hebben hun geld terug, omdat direct beslag is gelegd op de rekeningen waarop zij hun geld hadden gestort. Naast de Utrechter zijn er nog twee verdachten in de zaak. Zij hadden hun rekening voor de fraude ter beschikking gesteld. Zij worden nog berecht.

De politie had de Utrechter na de aangiftes al in beeld, maar hij was voortvluchtig. De man liep tegen de lamp toen hij in juli werd gepakt voor winkeldiefstallen in onder meer De Bilt en Laren. De Utrechter gaf in de rechtbank aan dat hij mensen oplichtte omdat hij in financiële nood verkeerde.