"Spreekkoren beschouw ik als een compliment"

Jeffrey

N.E.C. Nijmegen hield Vitesse zondagmiddag op een gelijkspel. De Gelderse derby staat altijd bol van de rivaliteit, op en naast het veld. Björn Vleminckx is inmiddels bekend met de spanningen tussen de fans uit Nijmegen en Arnhem. De Belg trok zich tijdens de wedstrijd niets aan van spreekkoren uit het uitvak.

Vleminckx kwam niet tot scoren tegen Vitesse. De duurste aankoop in de clubhistorie van de N.E.C. Nijmegen scoorde dit seizoen acht keer in twaalf duels. De fans van Vitesse probeerden de aanvaller uit zijn concentratie te halen met kwetsende spreekkoren. "Dat hoort ook een beetje bij een derby. Ik beschouw het als een compliment. Ik ben ook wel wat gewend vanuit België", zei Vleminckx tegen Goal.com. "Toen werd ik ook gezocht door fans van de tegenstander."

De fysiek sterke spits hield ondanks het gezang van de Arnhemse supporters goede gevoelens over de aan de derby. "Ik vond dit de leukste derby van de drie wedstrijden die ik heb gespeeld tegen Vitesse. De wedstrijd kan alle kanten op. We hebben keihard gevochten. Het belangrijkste is dat we niet hebben verloren. Zeker voor de fans", aldus Vleminckx, die vindt de formatie van trainer Wiljan Vloet bezig is aan de goede reeks.

De Nijmegenaren versloegen vorige week FC Groningen dankzij drie treffers van Vleminckx (3-2). Midweeks was de Belg opnieuw trefzeker tegen Roda JC (1-1). "Vijf uit drie is een behoorlijke serie voor ons. Het is jammer dat ik tegen Vitesse niet kon scoren. Ik werd wel een paar keer goed in stelling gebracht, maar het ontbrak ook een beetje aan geluk. Het was ook jammer dat Bram (Nuytinck, red.) die bal op de lat kopt", vervolgt de productieve spits.

Diverse spelers van N.E.C. Nijmegen kampten in aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC met maagproblemen, maar voor de wedstrijd tegen Vitesse bleef het volgens Vleminckx rustig op de toiletten. "De maagproblemen waren na één dag weer voorbij. We hadden een dag voor de wedstrijd ergens gezamenlijk gegeten. Misschien hebben een aantal jongens toen een verkeerd gerecht gegeten", verklaart Vleminckx, die zich volgende week opnieuw kan opmaken voor een Gelderse derby. NEC gaat dan op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem.