AFCA: "Johan, onze steun heb je"

Jeffrey

AFCA, een groep fanatieke Ajax-fans, heeft in een brief aan Johan Cruijff hard uitgehaald naar het huidige clubbestuur. De brief is in handen van De Telegraaf.

In de brief eisen de supporters dat het volledige bestuur aan de kant moet worden gezet. De fans zien graag dat Johan Cruijff in de Amsterdam ArenA de scepter gaat zwaaien. "We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je", luidt de tekst in de brief, die is ondertekend door de Ajax Supporters Delegatie (ASD).

"Door je hierbij via de AFCA Supportersclub een podium te geven van waar we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Ajax." In de brief wordt ook geschreven over 'een onthutsend slecht geleid bedrijf', 'directeuren die zich verrijken met een dik salaris', 'eenheidsworsten in de selectie' en 'eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien'.

Daniël Dekker, voorzitter van de Ajax Supportersvereniging, is het niet helemaal met de inhoud van de brief eens. "De essentie onderschrijf ik wel. Johan Cruijff is een icoon en ik vind dat er zo snel mogelijk met hem moet worden gepraat. Dat heb ik Rik van den Boog ook gezegd. Van ons hoeft de directie echter niet weg. Dat is volgens ons te kort door de bocht."