Pellè snapt niets van rol langs de zijlijn in Europa

Olga Kroeders

Graziano Pellè was in de afgelopen weken belangrijk geweest voor AZ, maar in Europees verband mag hij niet in actie komen.

Pellè was gisteren opnieuw trefzeker voor AZ. De Italiaanse spits hielp de Alkmaarders met zijn treffer aan een zege op Feyenoord (2-1). De aanvaller mocht afgelopen zomer vertrekken bij AZ, maar sinds enkele weken krijgt hij weer speelminuten.

Ondanks zijn rol als bankzitter wist hij in de laatste drie duels drie keer te scoren. Pellè neemt trainer Gertjan Verbeek niets kwalijk. "Ik ga niet klagen. De trainer kan kiezen uit veel spelers", zegt Pellè tegen het ANP. De spits ziet kansen op meer speelminuten bij AZ. "Als je zelfvertrouwen hebt, dan komt het wel goed."

Pellè hoeft niet te rekenen op speeltijd in de Europa League. AZ besloot de boomlange aanvaller niet in te schrijven voor Europees voetbal. De miljoenenaankoop van de Alkmaarders snapt niets van die beslissing. "Dat begrijp ik niet. Ik ben een dure speler. Dan moet ik me ook kunnen tonen in Europa", besluit Pellè.