Everse: "Nog te veel tekortkomingen"

Sjors (Sj0rSz)

Jan Everse is van mening dat Sparta Rotterdam met het huidige spel geen aanspraak maakt op de titel in de Jupiler League. Dit liet de Rotterdammer gisteren aan RTV Rijnmond weten, nadat hij zijn selectie met 3-1 van FC Den Bosch zag verliezen.

"Wij raken nu verder achter op de concurrentie. Maar als je zo speelt als wij hebben gedaan, dan heb je ook geen enkel recht op titelaspiraties," was de duidelijke taal van Everse. "Ik ben daar overigens altijd al voorzichtig in geweest. Vanaf dag één zijn wij gebombardeerd tot titelfavoriet nummer één. Maar in het begin van het seizoen en de voorbereiding zagen wij al dat wij veel tekortkomingen hebben."

Everse baalt vooral van het feit dat Sparta Rotterdam te veel tegengoals krijgt. "Een titelkandidaat heeft in elke linie voldoende kwaliteit en wij krijgen veel te veel goals tegen. Met deze jonge groep moeten wij hele grote stappen maken om nog die rol als favoriet waar te maken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar zoals wij de goals tegen krijgen worden we geen kampioen."

Kevin Strootman liet echter weten geen reden te zien om de aspiraties van dit seizoen bij te stellen. De middenvelder fungeerde gisteren als aanvoerder, omdat Ruud Knol afwezig was. "Wij willen nog steeds promoveren, daar verandert niets aan. En ik vind het ook nog steeds een reeël doel."