Onzekere toekomst voor Hülkenberg

Sjors (Sj0rSz)

Er wordt aan de stoelpoten van Williams-coureur Nico Hülkenberg gezaagd. Toch is de teambaas van de Formule 1-formatie, Frank Williams, erg tevreden.

De toekomst van Hülkenberg bij het Williams-team hangt dan ook niet af van zijn prestaties. De formatie verloor een aantal sponsoren, waardoor het mogelijk moet kiezen voor een coureur, die veel sponsorgeld op zal leveren. Eén van van de namen, die inmiddels genoemd wordt, is die van GP2 Series-kampioen Pastor Maldonado. Na de laatste race van het seizoen mag de Venezolaan een keer testen.

Toch wil Williams zijn tweede coureur niet verliezen. "Nico stelde de eerste races een beetje teleur, maar heeft het daarna zeer goed opgepakt. Misschien dat hij in het begin wat voorzichtig was, maar daarna is er iets bijzonders gegroeid", aldus de teambaas van Williams tegenover BBC.

"Hij is één van die coureurs, zoals Lewis Hamilton ook gebeurde, die in één keer doorstootte naar de Formule 1 en op zijn weg daar naartoe het ene na het andere kampioenschap won. Met het juiste team – hopelijk met Williams – moet Nico op een dag wereldkampioen kunnen worden."

Williams zal er in elk geval alles aan doen om Hülkenberg voor het team te behouden.