Alonso: "Red Bull is de favoriet"

Peterselieman

Fernando Alonso gaat na de Grand Prix van Zuid-Korea aan de leiding in het Formule 1-kampioenschap met 231 punten, maar de Spanjaard denkt toch dat Red Bull Racing de titelfavoriet is. Mark Webber staat op elf punten tweede, terwijl ook Sebastian Vettel met 25 punten achterstand niet kansloos is.

In Zuid-Korea viel Webber uit door een rijdersfout en zag Vettel zijn motor ploffen, waarna Ferrari-rijder Alonso eenvoudig met 25 punten op zak naar Italië terug kon keren. Hij is er van overtuigd dat hij nog niet van Red Bull af is en dat hij alleen vanwege pech van het Oostenrijkse team op het Yeongam-circuit kon winnen. "Ze hebben daar laten zien dat ze sterker zijn dan wij en dat zal ook in Brazilië en Abu Dhabi het geval zijn," zei de Spanjaard tegen El Pais.

Alonso weet dat Ferrari tot het uiterste moet gaan om Red Bull van zich af te houden, maar ook dat het vanaf nu niet alleen meer het harde werken is wat telt. Daarom voert hij de druk op de rivalen op. "Snelheid, betrouwbaarheid en geluk gaan nu allemaal meespelen," zei de Spanjaard die denkt dat het in Brazilië niet beslist gaat worden. "Er is een kans dat het gebeurt, maar tenzij Red Bull het vliegtuig mist is het niet waarschijnlijk. Red Bull heeft nog steeds de beste papieren. Ik heb me er in Zuid-Korea alleen maar van verzekerd dat ik nog tot en met Abu Dhabi in de race ben."