Fallout: Online krijgt opnieuw een datum

Ritse

Fallout: Online, ook wel bekend als Project v13, komt uit in de tweede helft van 2012. Ook komt er in 2012 een beta van Fallout: Online, dit bevestigt Interplay president Eric Caen in een gesprek met Edge.

De aankondiging komt op het juiste moment, steeds meer fans begonnen te twijfelen aan het voortbestaan van het project. Interplay en Bethesda ruziën namelijk al tijden over wie nu eigenlijk de rechten heeft op een online versie van Fallout. Volgens Interplay heeft Bethesda een aanbod van $50 miljoen afgeslagen voor de rechten.

Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief houdt je elke 5 á 6 weken op de hoogte van de vorderingen die het team maakt. Volgens Cean is het geen nieuwsbrief in de traditionele zin, het zijn brieven over de belevenissen van verschillende niet speelbare- karakters uit het Fallout: Online universum.

Tegelijkertijd druipt er ook steeds meer informatie over de MMO naar buiten: "Fallout 3 was a little bit too serious - that's definitely not where we're going. Our Fallout MMOG will be extremely funny. At the same time, an MMOG must be a lot deeper than a standalone game. It's not a shooting game we're making. You can shoot, but it's a very small portion of the game. The game itself is about reconstructing the world," aldus Eric Caen in een gesprek met Edge

Fallout online Teaser