FIA laat circuit Zuid-Korea aanpassen

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft de organisatoren van de Grand Prix van Zuid-Korea de opdracht gegeven om het Yeongam-circuit op enkele punten aan te passen. Zo zal de ingang van de pitstraat aangepakt worden door de witte lijn te verplaatsen.

Verschillende coureurs, waaronder Sebastian Vettel en Nico Rosberg klaagden over de ingang van de pitstraat omdat de rijders door een blinde bocht aan komen rijden en dan niet kunnen zien of er iemand naar binnen gaat. Dit zou vanwege de snelheidsverschillen voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen, iets wat de FIA erkent. Het Duitse Auto, Motor und Sport meldt dat de witte lijn nu ingekort wordt of zelfs helemaal verdwijnt om de coureurs de kans te geven om pas op het allerlaatste moment richting de pitstraat af te buigen.

Autosport voegt er aan toe dat ook naar de kerbstones in bocht zestien en in bocht achttien gekeken wordt. De stenen in bocht zestien zijn te laag waardoor de rijders het circuit deels afsnijden, reden voor de FIA om deze omhoog te laten brengen. De kerbstons in bocht achttien zijn bij het opkomen van het rechte stuk bij start/finish te hoog en zullen verlaagd worden.