Vijftiende plaats Feyenoord steekt Been

Niels (DerMeister)

Feyenoord treft in PSV de tweede topclub in twee weken tijd. De Rotterdammers moeten uit de gevarenzone klimmen, maar dat is niet zomaar gedaan.

Mario Been, trainer van de Stadionclub, is echter vol vertrouwen. "Tegen Twente waren ons veldspel en de strijd en de inzet prima. Als we dat vast kunnen houden zal dat resultaat gaan opleveren", weet de oefenmeester, die moet putten uit een jonge, talentvolle groep.

Been handhaaft daarom de basisopstelling. Feyenoord kan hoop koesteren uit de voorgaande twee duels in Eindhoven (0-0 in de competitie en 0-3 in de beker). "PSV-uit blijft altijd een lastig duel. PSV heeft een internationaal gelouterde ploeg met heel goede aanvallers. Wij zullen tegen hen minstens dezelfde arbeid aan de dag moeten leggen als tegen Twente, maar ook niet vergeten te voetballen. Dat kan namelijk zeker tegen PSV", aldus Been.

Momenteel staat Feyenoord vijftiende. Daar moet snel verandering in komen. "‘Het doet pijn dat we op die positie staan, maar de realiteit is niet anders. Het zou fijn zijn als we een goed resultaat halen in Eindhoven, al zullen we een heel goede dag nodig hebben."