Ljubicic en Nieminen naar halve finales Stockholm

Niels (DerMeister)

Ivan Ljubicic en Jarkko Nieminen hebben zich bij de laatste vier geschaard tijdens het ATP-tennistoernooi van Stockholm. Ljubicic trof landgenoot Ivan Dodig, terwijl Nieminen het opnam tegen de Amerikaan James Blake.

Ljubicic, als vierde geplaatst, had vooral in het begin van de partij de nodige moeite met zijn landgenoot. Dodig wist de eerste set met 4-6 naar zich toe te trekken. In de tweede set gooide Ljubicic er een schepje bovenop en dit resulteerde in een 6-2 setwist. In de derde set wist Ljubicic opnieuw een break te pakken en sleepte de set met 6-4 binnen.

In de halve eindstrijd treft de Kroaat in ieder geval een Zwitser. Roger Federer neemt het in de kwartfinales op tegen zijn landgenoot Stanislas Wrawinka. Hij versloeg eerder in het toernooi Robin Haase.

Nieminen, ongeplaatst in het toernooi, had totaal geen moeite met Blake. De Amerikaan, ver afgezakt op de wereldranglijst, wist in de partij slechts twee games te pakken; 6-0 en 6-2. In de halve eindstrijd treft Nieminen de winnaar van de partij tussen de Duitser Florian Mayer en de als tweede geplaatste Zweed Robin Söderling.