'Parijs-Roubaix in 2011 zonder Bos van Wallers'

Olga Kroeders

De beroemde kasseienstrook, het Bos van Wallers-Arenberg, ontbreekt volgend jaar in de Franse wielerklassieker Parijs Roubaix. Dat zegt Joel Lainé, organisator van de toeristenversie van De Hel van het Noorden. Het wegdek zou ondanks een flinke renovatie te gevaarlijk zijn om overheen te rijden. De gladde kasseienstrook leidde in het verleden regelmatig tot valpartijen.

Volgens koersdirecteur Jean-Francois Pescheux is het schrappen van het bos nog niet definitief. "Het is veel te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. We zijn nog bezig met het verkenningen van het parcours en beslissen niet voor 15 december", zegt hij in de Franse krant La Voix du Nord.

Het Bos van Wallers werd eerder in 2005 en tussen 1976 en 1983 al vermeden. De kasseienstrook Chemin des Postes dient mogelijk als alternatief. "Ik heb altijd gezegd dat het parcours van Parijs-Roubaix niet vastligt", zegt Pescheux. "Er zullen edities volgen zonder het Bos en zonder de Chemin des Postes. Er komen misschien ook edities met beide kasseienstroken."

Parijs-Roubaix wordt volgend jaar op 10 april verreden.