Hodgson wil niets van ontslag weten

Olga Kroeders

Roy Hodgson krijgt Liverpool dit seizoen maar niet aan de praat. Van een ontslag wil de manager echter nog niets weten. Liverpool staat bijna onderaan in de Premier League en in de Europa League werd gisteren voor de tweede keer op rij doelpuntloos gelijkgespeeld.

"Je leest het op die belachelijke websites die we hebben, maar ontslag is nog nooit in mijn gedachten naar boven gekomen en dat zal ook nooit gebeuren", zegt Hodgson tegenover Sky Sports. "Ik ben er trots op dat ik een vechter ben en ik ben er trots op dat ik in moeilijke tijden blijf staan. De laatste tijd heb ik veel goede tijden gehad. Vorig seizoen was ik nog Barclays Manager van het jaar en ik kreeg geweldige lofbetuigingen. Ik realiseer me nu dat je in het voetbal niet altijd die lofbetuigingen krijg."

"Het is teleurstellend dat er zoveel belachelijke websites zijn", gaat de trainer verder. "Elke dag vertelt iemand me dat er een nieuw gerucht is over iets dat zou moeten gebeuren. Ik denk dat het nogal oneerlijk is dat serieuze mensen die geruchten gebruiken om mij vragen te stellen, want daar zou ik eigenlijk geen antwoord op moeten geven.."

Hodgson heeft nog genoeg plannen met The Reds. "Ik ben hier voor de lange termijn. Ik kwam hier met het idee dat ik Liverpool kon helpen bij het opbouwen en daar blijf ik bij. De spelers staan achter alles wat we doen. Dus wat mij betreft is het werk nog steeds bezig. Natuurlijk is het problematisch, omdat we verliezen en niet winnen, daar is echter maar één ding aan te doen; Beter spelen, de zege pakken, opklimmen op de ranglijst. Dan zie je me weer vaker lachen dan fronsen."