Schaars: "Toch zijn we op de goede weg"

Olga Kroeders

AZ verloor gisteren met 1-2 van Dynamo Kiev en zag daarmee de kansen op een plek in de volgende ronde van Europa League danig slinken. De Alkmaarders hebben drie punten uit drie duels. Aanvoerder Stijn Schaars vindt toch dat zijn team op de goede weg is.

Ook Sheriff Tiraspol staat op drie punten, Kiev heeft er vier en koploper BATE Borisov, dat met 0-1 won bij Sheriff, heeft zeven punten. "We doen nu een stap terug, terwijl we juist een stap vooruit wilden doen", verklaarde aanvoerder Stijn Schaars tegenover de verzamelde media. AZ speelt op 4 november uit tegen Kiev en speelt daarna nog uit tegen Sheriff Tiraspol en thuis tegen BATE Borisov. "We hebben in de komende drie wedstrijden toch wel zo'n zes punten nodig. Dat gaat moeilijk worden met twee uitwedstrijden voor de boeg."

Coach Gertjan Verbeek merkte woensdag tijdens de persconferentie op dat hij de kritische benadering van AZ door de media niet begreep. Aanvoerder Stijn Schaars sloot zich daarbij aan. "Ik vind het niet helemaal juist zoals AZ in de media wordt benaderd. We hebben gewoon een jonge ploeg die hard werkt, maar we worden behandeld als een kampioenskandidaat. Ik denk dat dat niet normaal is."

Toch is Schaars positief over de toekomst van AZ. "Dit team heeft veel potentie", vervolgde de middenvelder. "We zijn heel goed op weg. Als je zoveel kansen creëert tegen een ploeg als Dynamo Kiev, is dat een goed teken. We hebben ze kapot gespeeld, maar dan moet wel gewoon de kansen erin schieten en winnen. Als je zes honderd procent kansen krijgt moet je er meer maken. Je kan de scheidsrechter of iedereen de schuld geven, maar we moeten het zelf doen."