Demichelis buiten selectie gelaten door Van Gaal

Niels (DerMeister)

Louis van Gaal heeft Martin Demichelis niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Hamburger SV. De keuze is enigzins opmerkelijk aangezien Bayern München defensief in de problemen zit.

Verrassend is de keuze van de trainer niet. Afgelopen weekend tegen Hannover 96 kreeg middenvelder Anatoliy Tymoschuk de voorkeur in de achterhoede boven Demichelis. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen CFR Cluj bleef de Argentijn negentig minuten op de bank.

Demichelis lijkt in januari op zoek te kunnen naar een nieuwe club. "Het betekent zeker iets als je niet bij de selectie zit, terwijl daar wel een vacature vrij is", zegt Van Gaal op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen HSV. "Hij moet zich iedere dag weer bewijzen. Ik geloof dat hij dat kan, maar momenteel doet hij dat niet."

Van Gaal is bezig aan een zeer zwakke start van het seizoen. De verdediging van Bayern is het zorgenkindje en Demichelis merkt daar nu de gevolgen van. Waar de Nederlandse trainer normaal gesproken mooi voetbal voorop stelt, is nu het resultaat belangrijker. "Onder deze omstandigheden moeten we winnen. Dat is momenteel belangrijker dan mooi voetbal."