Hushovd richt zich op eerste Tour-week

Sjors (Sj0rSz)

Enkele dagen geleden werd in Parijs het parcours voor de Tour de France van 2011 bekend gemaakt. Thor Hushovd moet het vooral van de eerste week hebben. Daarna komen de bergritten en acht de sprinter zich kansloos.

"Het is een zware route in een zware Tour, maar ik zie de eerste week wel zitten," liet Hushovd aan Cyclingnews.com weten. "Er liggen wel een aantal kansen voor me, waar er een paar klimmetjes zijn, vlak voor de finish. Na het Centraal Massief zijn er echter niet zo veel kansen meer voor de sprinters. De Pyereneeën en de Alpen zullen bijzonder zwaar worden."

Hushovd bracht in 2005 en 2009 de groene trui naar Parijs. De Noor krijgt in het nieuwe seizoen echter concurrentie van een andere sprinter, Tyler Farrar. De Amerikaan is een getalenteerd sprinter, waardoor conflicten binnen Team Garmin, de nieuwe ploeg van de Noor, op kunnen treden.

"De manier waarop de punten voor de truien vergeven worden zal veranderen, maar op dit moment weet ik nog niet wat er gaan gebeuren. Ik richt me voor de volle honderd procent op een aantal etappes en als Tyler goed begint zou hij voor het groen kunnen gaan", liet de Noorse wielrenner weten.

"Op papier hebben we een erg sterke ploeg en als we goed samenwerken kunnen we strijden voor het geel, etappezeges en het groen."