[MLB] Yankees blijven in de race

Matthias (Veritaz)

De New York Yankees hebben de vijfde wedstrijd in de ALCS in eigen huis gewonnen. Tegen de Texas Rangers waren de Yankees met 7-2 te sterk in een 'must-win' wedstrijd. De Rangers staan nu met 3-2 voor in de best-of-seven serie.

De Yankees hadden de hele serie al moeite met het scoren van runs, maar in de vijfde wedstrijd kwamen dan eindelijk de bekende homeruns op het bord. De eerste punten waren echter met behulp van de defensie van de Rangers, die door een aantal slordigheden twee runs lieten scoren. De inning erna waren het Nick Swisher en Robinson Cano die achter elkaar homeruns sloegen en de Yankees op een veilige 5-0 stand brachten. Vrijdag is de volgende wedstrijd, ditmaal in Arlington, Texas, net als de eventuele laatste en beslissende wedstrijd.

In de NLCS namen de San Francisco Giants een comfortabele, maar toch verrassende, 3-1 voorsprong. Tegen de Philadelphia Phillies was het lang een spannende wedstrijd, maar in de negende inning waren het toch de Giants die aan het langste eind trokken. Met een man op het derde honk en pas een uit, sloeg Juan Uribe de bal diep in het linksveld. Diep genoeg om Aubrey Huff te laten scoren. De Giants kunnen het vanavond al afmaken in eigen huis. Tim Lincecum staat dan op de heuvel voor San Francisco, en hij neemt het op tegen Roy Halladay van Philadelphia