Dzsudzsák kijkt uit naar treffen met Debreceni

Olga Kroeders

Balázs Dzsudzsák speelt morgenavond op bekend terrein met PSV. De Hongaar keert voor even terug op de grond waar hij opgroeide.

Dzsudzsák begon zijn loopbaan bij Debreceni VSC, dat morgenavond de gastheer is van PSV in de Europa League. De Hongaarse buitenspeler van de Eindhovenaren zet echter alle sentimenten aan de kant voor een overwinning. "We moeten winnen, dat is duidelijk", verklaarde Dzsudzsák tijdens een persconferentie in eigen land.

"Ik voel me blij, maar ook een beetje raar. Ik weet echter dat ik me moet concentreren op de wedstrijd en mijn gevoelens even moet vergeten. Vanaf het moment dat we vandaag zijn geland vind ik het heel leuk. Het is bijzonder om hier met PSV te komen. Het is een heel speciale wedstrijd, tegen de club waar ik ben opgegroeid."

"Ik heb vijftig tickets geregeld voor mijn familie en vrienden, vanuit mijn geboortedorp komen ongeveer tweehonderd mensen. Het is speciaal voor iedereen. Voor mijn ouders, vrienden, voor mij. Bij hen zal het gevoel zijn dat één oog huilt en één oog lacht", besluit Dzsudzsák.