Mancini: "Geen bod op Rooney"

Sjors (Sj0rSz)

Roberto Mancini ontkent dat Manchester City een bod heeft gedaan op Wayne Rooney. De 24-jarige spits van Manchester United wordt in verband gebracht met rivaal City, nadat hij bekendmaakte te willen vertrekken bij The Red Devils.

Volgens de Italiaanse manager is een transfer niet aan de orde. "Hij is en blijft speler van United. Het is niet correct om over zijn situatie te praten uit respect voor de club, Rooney zelf en Sir Alex Ferguson. Ik denk dat hij blijft", zegt Mancini.

Ook José Mourinho denkt dat Rooney bij United blijft. "Hij hoort bij Manchester United, de fans en het stadion Old Trafford. Ik verwacht niet dat hij vertrekt", zegt de trainer van Real Madrid.

Mocht de mogelijkheid zich toch voordoen om Rooney aan te trekken, dan zal de Portugees echter niet twijfelen. "Als ze besluiten dat hij mag vertrekken, mogen ze me een belletje geven. Maar ik denk dat de hele wereld dan geïnteresseerd is."

Rooney leeft de laatste tijd ernstig in onmin met manager Ferguson. Dat Wazza buiten de basiself werd gelaten voor het competitieduel met West Bromwich Albion, was de druppel die de emmer deed overlopen, waarop Rooney zijn transferwens uitsprak.