Sutil gaat voor negende plaats

Sjors (Sj0rSz)

Adrian Sutil gaat proberen het huidige Formule 1-seizoen als negende af te sluiten. Op deze positie staat momenteel Michael Schumacher, die slechts zeven punten meer heeft.

Schumacher passeerde Sutil anderhalve week geleden in de tussenstand om het wereldkampioenschap. De zevenvoudig wereldkamioen eindigde in de Grand Prix van Japan als zesde, waar Sutil de finish niet haalde. De coureur van Force India kampte namelijk met een probleem aan de brandstofdruk.

"Ik hoop het gat natuurlijk zo snel mogelijk weer te dichten," liet een strijdlustige Sutil aan Auto, Motor und Sport weten. "Ik wil het seizoen namelijk graag als negende afsluiten."

Sutil denkt komend weekend, tijdens de Grote Prijs van Zuid-Korea, de stap naar de negende stek nog niet te maken. "Ik denk niet dat we daar veel sneller of langzamer zullen zijn dan in de afgelopen races. Misschien kan ik daar nog wel wat profiteren van het feit dat ik nieuwe circuits snel onder de knie heb."

Daarnaast realiseerde de Duitser zich ook dat hij de coureurs, die in het klassement achter hem staan, in de gaten moet houden. "Rubens Barrichello begint een steeds grotere bedreiging te vormen. Williams lijkt op het moment iets sneller dan wij."