FIFA komt met persconferentie inzake omkoping

Jeffrey

Wereldvoetbalbond FIFA komt woensdag met een persconferentie waarin de bond opheldering geeft over mogelijke omkoping bij de WK-bids. Twee FIFA-officials worden ervan verdacht hun stem te hebben aangeboden in ruil voor miljoenen euro's. Ze werden ontmaskerd door undercoverjournalisten van The Sunday Times. In ruil voor geld zouden zij bereid zijn geweest om hun stem te verkopen, waarmee ze mogen beslissen wie de WK's van 2018 en 2022 mag organiseren.

Het ethische comité komt woensdag bijeen om over de kwestie te vergaderen. Aansluitend volgt om 19:00 uur een persconferentie vanuit het FIFA-hoofdkantoor in Zürich. De bijeenkomst is live te volgen op de website van de bond. Mogelijk wordt in die persconferentie duidelijk of de officials worden geschorst.

Nederland is samen met België kandidaat voor het WK van 2018, net als Spanje/Portugal, Engeland en Rusland. De FIFA gaat op 2 december stemmen, maar vanwege de mogelijke omkoping wordt dat wellicht uitgesteld. Tijdens de persbijeenkomst wordt daarover waarschijnlijk meer duidelijk.