Koper Liverpool predikt zuinigheid

Jeffrey

De nieuwe eigenaar van Liverpool zal geen honderden miljoenen euro's in de club steken. In plaats daarvan pakt NESV het zuinig aan. Dat zei John Henry, directeur van NESV. "Er staat geen 'sjeik' voor mijn naam", grapte de Amerikaan. "Als we geld besteden, moet dat slim besteed worden. We kunnen ons geen spelers veroorloven die niet op de lange termijn iets opbrengen. We moeten slim, brutaal en agressief zijn."

Liverpool werd vorige week na een bitter juridisch gevecht tussen de club en de vorige eigenaren verkocht aan NESV. Voor de club betekent de overname wel dat er jaarlijks meer geld te besteden is. NESV betaalde een groot deel van de schulden van de club af, waardoor de aflossingen die de Reds moesten doen flink lager zijn.

Om verder te groeien, moeten volgens Henry meer inkomsten worden opgehaald. "Toen we naar Liverpool keken, was het eerste dat ons opviel dat we hier een echte winnaar konden neerzetten. De mogelijkheden om inkomsten over de hele wereld te halen, zijn enorm", wijdde Henry uit.

"Zeker met nieuwe financiële 'fair play'-regels worden inkomsten heel belangrijk voor de toekomst van je club. Ik denk dat daar ook onze kracht ligt." Onder de nieuwe regels wordt het moeilijker voor clubeigenaren om de verliezen van de club met eigen geld goed te maken. Daarmee moet een einde komen aan 'financiële doping' zoals in Engeland bij Chelsea en Manchester City plaatsvond.

Alleen wat de clubs zelf verdienen, mogen ze in de toekomst uitgeven als ze aan Europese competities mee willen doen. "Er is geen limiet op wat we aan inkomsten binnen kunnen halen. Daar moeten we slim mee omgaan."