[NFL] Vikings winnen van Cowboys

Matthias (Veritaz)

De Minnesota Vikings hebben een belangrijke wedstrijd gewonnen tegen de Dallas Cowboys. De wedstrijd tussen de twee teams, die voor het seizoen gezien werden als belangrijke kandidaten voor de titel, was in Amerika al omgedoopt tot de 'Panic Bowl'. Beide teams hadden voor de wedstrijd pas een maal gewonnen en al drie maal verloren.

Het begin voor de Cowboys was prima. Het team vond twee maal de endzone voor de rust en ging met een 14-7 voorsprong de kleedkamer in. Echter direct na de rust was het Percy Harvin die Minnesota persoonlijk terugbracht in de wedstrijd. De kickoff werd door hem direct naar de endzone gebracht. De Cowboys waren slordig en maakten veel fouten die ze uiteindelijk op zouden breken. Een late fieldgoal van Ryan Longwell bezorgde de Vikings een belangrijke overwinning.

Het was een goede dag voor de teams uit de AFC East. De New England Patriots kregen de Baltimore Ravens op bezoek in hun eerste wedstrijd zonder Randy Moss. Lang leken de Patriots kansloos, maar een goed vierde kwart sleepte er een verlenging uit voor de Pats, die uiteindelijk wonnen door een fieldgoal van Stephen Gostkowski. Het werd 23-20. Ook Miami won in de verlenging, in en tegen het sterke Green Bay. Dan Carpenter bezorgde Miami een 23-20 winst. De New York Jets wonnen in Denver van de Broncos met 24-20. LaDainian Tomlinson scoorde tweemaal voor de Jets.

Hieronder vind je de overige uitslagen.

San Diego @ St. Louis 17 - 20

Cleveland @ Pittsburgh 10 - 28

Kansas City @ Houston 31 - 35

Detroit @ NY Giants 20 - 28

Atlanta @ Philadelphia 17 - 31

Seattle @ Chicago 23 - 20

New Orleans @ Tampa Bay 31 - 6

Oakland @ San Francisco 9 - 17

Indianapolis @ Washington 27 - 24