Cavendish pleit voor hoger salaris

Sjors (Sj0rSz)

Mark Cavendish wil meer geld verdienen bij Team HTC-Columbia. De wielerploeg is momenteel druk bezig om een vervanger voor de vertrekkende sponsor Columbia te vinden. Als men daarin slaagt, is het mogelijk om de Brit een hoger salaris te geven.

Cavendish was in de laatste editie van de Tour de France goed voor vijf dagzeges en is van mening dat een opwaarding van zijn overeenkomst op zijn plaats zou zijn. "We zijn het meest succesvolle team ter wereld, dan is er iets mis wanneer de we niet aan sponsors weten te komen", liet hij in een reactie weten. "99% van de mensen in ons team presteren boven hun kunnen. Er zijn mensen die er voor moeten zorgen dat er nieuwe sponsoren bijkomen en het is frustrerend dat ze dat niet lukt. Wij zijn degenen die ervoor moeten boeten."

Er gaan geruchten dat Team Sky zijn pijlen op Cavendish gericht zou hebben. De sprinter gaat er echter vanuit dat hij bij Team HTC-Columbia zal blijven. "Ik hou van dit team. Het is de beste plaats om te doen wat ik wil. Op het moment komt echter alles van mij af, ik zou niet het gevoel moeten hebben dat daar misbruik van gemaakt wordt. Ik ben een loyaal persoon, maar ik wil krijgen wat ik verdien."

Op dit moment zou Cavendish rond de 1,2 miljoen pond per jaar verdienen.